Playa de Diego Hernandez

Playa de Diego Hernandez

Playa de Diego Hernandez er en helt unik strand på sydvestkysten af Tenerife. Nærmeste ferieby er den lille La Caleta, mens øens hovedstad Santa Cruz ligger ca. en times bilkørsel væk.

Den 200 meter lange strand er omgivet af en flot og rå natur, som står i skarp kontrast til de travle feriebyer længere mod syd. Stranden er dækket af finkornet, gråt lavasand og det klare vand bliver kun langsomt dybt.

Playa de Diego Hernandez

Selvom stranden ligger i en bugt med klippeudspring på begge sider, er den alligevel forholdsvis ubeskyttet, og der er ofte bølger. Det gør stranden mindre velegnet til børn, især på dage med vind fra vest. Der er hverken faciliteter eller livredderne på stranden.

Det som gør Playa de Diego Hernandez unik er hytterne og teltene oppe bag stranden. Hytterne er lavet af simple naturmaterialer, bl.a. med palmeblade som tag, og har gennem tiden har givet husly til tilrejsende hippier. Det ses ikke andre steder på Tenerife, og det har været med til at sprede kendskabet til stranden.

Playa de Diego Hernandez Tenerife

Selvom Playa de Diego Hernandez er en flot strand, så er der normalt ikke mange strandgæster. Det skyldes blandt andet, at det ikke muligt at komme frem til stranden med bil. I stedet skal bilen parkeres i feriebyen La Caleta, og herfra går der flere forskellige ujævne stier, der kræver et par ordentlige sko. Forvent en gåtur på lidt under en kilometer, og husk rigeligt med vand.

Playa de Diego Hernandez kort
Den flotte naturstrand ses i midten af kortet. Lidt mod syd ligger stranden Playa de los Morteros, men den er ikke nær så flot som Playa de Diego Hernandez. Bevæges kortet mod syd dukker den lille ferieby La Caleta op, og stierne hen mod stranden ses som lyse streger på kortet. Syd for La Caleta ligger den langt større ferieby Costa Adeje.