• Puerto de Santiago

  • Puerto de Santiago

  • Puerto de Santiago

Puerto de Santiago

Puerto de Santiago ligger i det sydvestlige Tenerife, midt mellem Los Gigantes og Playa de la Arena. De tre byer er vokset sammen, og ofte omtales hele området som Los Gigantes.

For en del år siden var Puerto de Santiago stadig en lille fiskerby, men i dag er turisme byens hovedindkomst. Byen har dog bevaret mere af sin autentiske kanariske charme end nabobyerne Los Gigantes og Playa de la Arena.

Puerto de Santiago

Ønsker man at bo centralt i byen, så er det værd at se nærmere på hotellet Dragos Del Sur. Et hyggeligt lejlighedshotel tæt på Puerto de Santiagos egen strand.

Stranden i Puerto de Santiago
Puerto de Santiago har sin egen lille strand, men den er ikke meget mere end 40 meter lang. Den ligger forholdsvist godt beskyttet inde i en bugt og har mørkt lavasand. Der er ingen faciliteter, men på strandens venstre side ligger restauranten The Fisherman’s Inn. En god restaurant med flot udsigt over stranden og bugten.

Puerto de Santiago strand

Den nærmeste større strand er Playa de la Arena i nabobyen. Det er en dejlig sandstrand med alle de sædvanlige faciliteter og et lille udvalg af vandsportsaktiviteter. Bag stranden er der en lille strandpromenade med palmer, og der er et godt udvalg af restauranter i nærheden.

Restauranter og natteliv
Puerto de Santiago har et fint udvalg af restauranter. Flere af dem er små hyggelige restauranter, der har bevaret noget af den kanariske charme. Friskfanget fisk og tapas er et gennemgående tema på menukortene.

Puerto de Santiago

En af de absolut bedste restauranter er La Pergola, der tilbyder internationale retter og en enestående udsigt. The Fisherman’s Inn ved byens lille strand er en af byens bedste fiskerestauranter. I højsæsonen er det bedst at bestille bord på begge restauranter, gerne i god tid, så er der mulighed for en flot udsigt over Atlanterhavet.

Nattelivet er meget stille i Puerto de Santiago.

Puerto de Santiago strand

Attraktioner og seværdigheder
Fra Puerto de Santiago går der en flot sti langs kysten hen til havnen i Los Gigantes. Fra havnen kan man beundre de flere hundrede meter høje klippevægge, og der går også mange bådture fra havnen. Det er også muligt at leje sin egen motorbåd eller jetski.

En anden oplagt turmulighed er vulkanen Teide. Det er muligt at tage bus, og ellers tager det fem kvarter at køre til Teide i bil. Det er muligt at leje bil flere steder i Puerto de Santiago.

Puerto de Santiago kort

I midten af kortet ses stranden. Hotellet Dragos Del Sur ses nede i højre hjørne af kortet.