• Lago Martiánez

  • Lago Martiánez

  • Lago Martiánez for børn

Lago Martiánez

Lago Martiánez er en kæmpe vandpark direkte ud til Atlanterhavet ved feriebyen Puerto de la Cruz på Tenerife. Parken er designet af kunstneren César Manrique fra Lanzarote, og den åbnede helt tilbage i 1977. Dengang blev den bygget for at gøre Puerto de la Cruz mere attraktiv, da flere og flere turister begyndte at rejse til de nye feriebyer Playa de las Americas og Los Cristianos på sydkysten. Siden åbningen har langt mere end 30 millioner gæster besøgt parken, og den er blevet til en af Tenerifes absolut største turistattraktioner.

Se Apollos gode udvalg af hoteller i Puerto de la Cruz.

Lago Martianez

Lago Martiánez består af syv swimmingpools og en kæmpe kunstig sø. Anlægget har desuden små haver, flotte skulpturer, restauranter, barer og caféer. Der er også en forholdsvis stor spa-pool, hvor vandet er opvarmet i vinterhalvåret, men ellers er det filtrerede havvand ikke opvarmet.

De syv swimmingpools har forskellige dybder, og et par af dem er deciderede børnepools. Det gælder f.eks. poolen med de flotte rød/hvide skulpturer af blæksprutter, men generelt er hele området meget børne- og familievenligt. Når sulten melder sig er der 4-5 forskellige caféer og restauranter, herunder en buffetrestaurant og burgerrestaurant.

Lago Martiánez bar

Det som er med til at gøre Lago Martiánez så specielt er de syv skulpturer, som er kreeret af César Manrique og Wilhelm Reich. Det mest spektakulære er vel nok ”Raices al Viento”, som forestiller 7-8 eukalyptus træer, der er plantet omvendt, altså med roden op mod himlen. Skulpturen repræsenterer hvordan mennesket laver om på naturen. Flot er også skulpturen som skyder vand op i luften, som en vulkan skyder lava op mod himlen. Som resten af vandparken er den en hyldest til naturen på Tenerife.

Lago Martiánez lavasten

Der skal købes billet for at komme ind i Lago Martiánez, eller Costa Martiánez som den helt rigtigt hedder. Billetten kan købes ved indgangen eller hjemmefra på vandparkens website, hvor det også er muligt at købe billetter med et måltid mad med i prisen.

Lago Martiánez kort
I toppen af satellitbilledet ses den enorme kunstige sø, der indeholder størstedelen af de 27.000 kubikmeter saltvand i Lago Martianez. I søen er der endda blevet plads til flere små øer.