• Nr. 1: Playa de la Teresitas

  • Nr. 2: Las Vistas

  • Nr. 3: Playa de el Médano

  • Nr. 4: Playa del Duque

  • Nr. 5: Playa de Leocadio Machado

  • Nr. 6: Playa el Bollullo

  • Nr. 7: Playa de la Tejita

  • Nr. 8: Playa Fañabé

  • Nr. 9: Playa Jardin

  • Nr. 10: Playa de la Arena

Top 10 strande

Tenerife har mange fantastiske strande. Flotte naturstrande, små hyggelige bystrande og store børnevenlige sandstrande kæmper om pladserne på denne top 10. Hvilke der er de bedste strande afhænger til dels af, hvilke egenskaber den enkelte lægger mest vægt på, men her er vores bud på Tenerifes bedste strande.

Se Apollos store udvalg af rejser til Tenerife.

Las Teresitas

Nr. 1: Las Teresitas
Tenerifes bedste strand er Las Teresitas, der ligger lidt nord for hovedstaden Santa Cruz. Stranden har gyldent sand fra Sahara og lavt vand til glæde for børnene. Bag stranden imponerer Anaga bjergene, og i strandens sydlige ende ligger den lille landsby San Andres. En utrolig flot strand, der helt sikkert er en udflugt værd.

Las Vistas

Nr. 2: Las Vistas
På andenpladsen ligger den meget familievenlige Las Vistas, den mest populære strand i feriebyen Los Cristianos. Stranden har lyst sand fra Sahara og roligt badevand. Bag stranden er der en livlig strandpromenade, og med det store udvalg af vandsportsaktiviteter bliver det aldrig kedeligt.

El Medano strand

Nr. 3: Playa de el Médano
Playa de el Médano er den mest charmerende bystrand på Tenerife. Den ligger lige i hjertet af byen El Médano, og rundt om stranden er der en flot promenade med restauranter og caféer. En lille, men meget flot og rolig bystrand.

Playa del Duque

Nr. 4: Playa del Duque
Playa del Duque er den bedste af tre gode strande i feriebyen Costa Adeje. Den ligger inde i en lille bugt med gyldent sand og krystalklart vand. Bag stranden ligger luksushotellet Bahia del Duque, og kvaliteten smitter af på strandens faciliteter.

El Medano kitesurfing

Nr. 5: Playa de Leocadio Machado
Med sin konstante vind er denne enorme strand på en klar førsteplads blandt windsurfere og kitesurfere! Stranden ligger lidt sydvest for byen El Médano, og fra stranden er der flot udsigt til Montaña Roja (det røde bjerg). Stranden må ikke forveksles med den lille bystrand Playa de el Médano, der ligger nogle hundrede meter væk.

Playa el Bollullo

Nr. 6: Playa El Bollullo
Playa El Bollullo er en fantastisk naturstrand tæt på feriebyen Puerto de la Cruz. Stranden har finkornet mørkt lavasand, som står i flot kontrast til det turkise vand. Stranden er omgivet af klipper, der er tilmed enkelte klipper ude i vandet. En rigtig naturstrand, helt uden faciliteter.

Playa de la Tejita

Nr. 7: Playa de la Tejita
Naturstranden Playa de la Tejita ligger på østkysten ved det røde bjerg, Montaña Roja. Stranden er den største sandstrand på Tenerife, og en stor naturoplevelse. En lille strandbar sørger for lette måltider og forfriskninger.

Playa Fañabé

Nr. 8: Playa Fañabé
Feriebyen Costa Adeje ligger på listens fjerdeplads med stranden Playa del Duque, men den større Playa Fañabé sniger sig også ind på top 10 listen. En stor børnevenlig strand med fint lyst sand og masser af restauranter, aktiviteter og liv.

Puerto de la Cruz

Nr. 9: Playa Jardin
Arkitekten César Manrique er manden bag den flotte strand Playa Jardin i Playa de la Cruz. Det mørke, men fine lavasand er omgivet af palmer og eksotiske planter, arkitekten har endda fået plads til et lille kunstigt vandfald og en legeplads.

Playa de la Arena strand

Nr. 10: Playa de la Arena
Listens sidste strand er den flotte lille bystrand Playa de la Arena i byen med samme navn. Stranden har finkornet, mørkt lavasand og bag stranden står der høje palmer. Ved strandpromenaden ligger der flere restauranter, hvoraf Restaurante Pancho er den bedste.