Tenerife vejr

Tenerife vejr

Tenerife nyder godt af et subtropisk klima, der set med danske briller giver behageligt vejr det meste af året.

Bjergkæden omkring vulkanen Teide er med til at dele øens klima midt over. Den nordlige del af øen modtager mest regn, og er derfor mere frodig end den sydlige del af Tenerife. Det giver gode betingelser for bananplantagerne, der producerer 40% af alle bananerne fra De Kanariske Øer.

Den sydlige del af Tenerife har et mere varmt og tørt klima, ofte er der her 3-5 grader varmere end i den nordlige del af øen. Antallet af solskinstimer også er noget højere, særligt i det sydvestlige hjørne. Det er derfor ikke nogen tilfældighed, at netop feriebyer som Playa de las Americas, Los Cristianos og Costa Adeje har vokset sig store.

Badevandet ved Tenerifes strande ligger på 18-23 grader hele året rundt, og er dermed aldrig rigtig koldt. Det er dog først i det sene forår, at vandtemperaturen for alvor bliver behagelig.

Et tilbagevendende spørgsmål er om vejret er godt nok til sol- og badeferie i vintermånederne december, januar og februar. Svaret er, at det er strandvejr mange af dagene i den periode, men man kan også være uheldig at ramme en hel uge uden rigtigt strandvejr i disse tre måneder.

Tenerife vejr og klima