• Los Gigantes

  • Los Gigantes

  • Los Gigantes

Los Gigantes

Los Gigantes er en pæn, hyggelig og relativ stille ferieby på sydvestkysten af Tenerife. Den er vokset sammen med byerne Puerto Santiago og Playa de la Arena, som begge ligger mod syd. Nogle gange går de tre byer under fællesbetegnelsen Los Gigantes.

Den tidligere fiskerby har bevaret en god del af sin oprindelige kanariske charme, især i den ældre bydel ved lystbådehavnen, kirken og torvet.

Los Gigantes havn

Med nogle få undtagelser, så er bygningerne lave, og klipperne omkring byen sætter en naturlig barriere for yderligere udbygning af hoteller m.m. Et af de absolut bedste hoteller i området er Landmar Playa la Arena, som har et stort poolområde og udsigt over havet.

Stranden i Los Gigantes
Kysten ved i Los Gigantes er en udpræget klippekyst, til dels med høje stejle klippeskrænter, men lige nord for lystbådehavnen ligger den lille strand Los Guios.

Det er en ca. 100 meter lang strand med mørkt lavasand. Havnen beskytter ret godt mod bølger, og vandet er forholdsvist lavt. De fleste dage er stranden derfor børnevenlig.

Los Gigantes Tenerife

Det er muligt at hente solsenge og placere dem der hvor man lyst. Der er også faciliteter som brusere, omklædningsmuligheder og toiletter.

Der er ingen vandsportsaktiviteter ved stranden, men det er muligt at lege jet ski og havkajakker ved havnen. Det er også ved havnen, at det er nemmest at finde parkeringspladser for de som kommer i bil.

Restauranter og natteliv i Los Gigantes
Der er mange små hyggelige restauranter i Los Gigantes, og samtidig et passende udvalg af caféer, barer og butikker. Den bedste restaurant i byen er El Rincon de Juan Carlos, som er en decideret gourmetrestaurant – absolut en anbefaling værd! En anden god restaurant er Tas-K nede ved havnen i Los Gigantes, der serverer fantastiske tapas.

Los Gigantes restaurant

Nattelivet er ret roligt, de fleste hygger sig med en cocktail eller to ud på aftenen.

Attraktioner og seværdigheder
Los Gigantes byder på en helt enestående og barsk natur. Er man i området, så skal de stejle klipper opleves enten fra stranden, udkigspunktet lige nord for byen eller bedst fra vandet. Det er disse høje klipper, der har givet byen sit navn Los Gigantes.

Los Gigantes klipper

Fra havnen er det også muligt at komme på andre bådture. Det kan f.eks. være fisketure eller hval- og delfinsafari, hvor der er gode chancer for at få et spændende billede med hjem.

Der er også flere udfordrende vandrestier i området for de som har mod på det.

Los Gigantes kort
Den lille strand ligger den nordlige del af byen, umiddelbart øst for havnen. Mod syd ligger feriebyerne Puerto Santiago og Playa de la Arena.