Playa de la Tejita

Playa de la Tejita

Playa de la Tejita er en ægte naturstrand på Tenerife’s sydkyst, tæt på feriebyen El Médano og den internationale lufthavn Reina Sofia.

Stranden er over en kilometer lang, og dermed den største sandstrand på Tenerife. Den omliggende natur er helt unik, ikke mindst udsigten til det røde bjerg, Montaña Roja.

Playa de la Tejita Tenerife

Naturstrandene på Tenerife har normalt mørkt lavasand, men Playa de la Tejita har relativt lyst og fint sand. Selvom det er en naturstrand, så udlejes der solsenge og parasoller i begge ender af stranden. Der er ingen vandsportsaktiviteter, men til gengæld ligger den hyggelige strandbar Chiringuito Pirata ca. 150 meter vest for stranden. Her er det også muligt at købe sandwiches m.m. og der er udendørs borde og stole.

Stranden er forholdsvis åben mod havet, hvilket ofte giver bølger og kraftige understrømme. Stranden er derfor ikke særlig børnevenlig på dage med vind/bølger. Den sydøstlige ende af stranden er forbeholdt naturister, og Playa de la Tejita er den mest besøgte naturiststrand på Tenerife.

Playa de la Tejita strand

Det er nemt at komme til Playa de la Tejita i bil, da stranden ligger tæt på hovedvejen, og der er to store parkeringspladser.

Playa de la Tejita kort
I midten af kortet ses stranden, mens det rød-brune bjerg Montaña Roja ses nederst til højre. Helt til venstre ligger strandbaren.