Teide

Vulkanen Teide

Vulkanen Teide, eller Pico de Teide, er en af de største seværdigheder på Tenerife. Den er beliggende i Canadas del Teide National Park nogenlunde midt på Tenerife.

Med sine 3.718 meters højde over havets overflade er Teide verdens tredjehøjeste ø-vulkan og samtidig Spaniens højeste bjerg.

Selv på lang afstand er Teide betagende, og det det samme er naturen omkring den. De store golde sletter, floraen og faunaen er noget helt særligt. Så særligt, at Teide siden 2007 har været med på UNESCO’s Verdensarvsliste og samme år kom den også på listen over Spaniens tolv skatte.

Se Bravo Tours mange gode tilbud på rejser til Tenerife.

Pico de Teide

Det hævdes mange steder, at Teides seneste udbrud var i 1909, men det er ikke helt rigtigt. Det var nemlig vulkanen El Chinyero, der ligger vest for selve Teide, der var i udbrud i 10 dage.

Det er muligt at komme til Teide med offentlig bus fra Puerto de la Cruz og Playa de las Americas. De fleste kommer dog på arrangerede busture eller i lejebil. Vejen går til foden af vulkanen i 2.356 meters højde. Herfra går Teleférico-svævebanen op til 3.555 meters højde. Det sidste stykke skal bestiges til fods, men det kræver, at man har fået en tilladelse på forhånd.

Teide kort