• Las Galletas

  • Las Galletas fiskemarked

  • Las Galletas

  • Las Galletas strand

  • Las Galletas

  • Las Galletas

Las Galletas

Las Galletas ligger i den sydligste del af Tenerife, ikke langt fra øens største ferieby Playa de las Americas. Afstanden til lufthavnen er kun 12 km.

Kystbyen Las Galletas var oprindeligt en fiskerby, og fiskeriet spiller stadig en stor rolle i byen. Det ses tydeligt på de små fiskerbåde i havnen, det daglige fiskemarked og de mange lækre fiskeretter på byens restauranter.

Det er en pæn by med et godt udvalg af restauranter, caféer og små butikker. Hoteller er der ikke mange af, men mellem Las Galletas og nabobyen Costa del Silencio ligger hotellet Annapurna Tenerife. Det har en kæmpe swimmingpool og en lille børnevenlig sandstrand.

Strandene i Las Galletas
Der er to strande i Las Galletas, som udmærker sig på hver sin måde.

Den største strand ligger i byens vestlige udkant. Her ligger den godt beskyttet af havnens moler, og med flot udsyn til de små fiskerbåde. Stranden har lavasand blandet med sten, men til trods for stenene er stranden rimelig børnevenlig. Der ligger en strandbar bagerst på stranden, og så er der adgang toiletter og brusere.

Den anden strand er en smal stribe med lavasand lige foran byens hyggelige promenade Paseo Maritimo. Her er der ikke så mange strandgæster, men til gengæld kan vandet være noget mere uroligt her, og der er ingen faciliteter.

Restauranter og natteliv
I forhold til sin størrelse er der usædvanligt mange restauranter og caféer i Las Galletas. Med det daglige fiskemarked har restauranterne god adgang til frisk fisk, og det ses tydeligt på menukortene.

Byens bedste fiskerestaurant er Restaurante Varadero Viejo, hvor du for eksempel kan lade dig overraske ved at bestille retten Pescado fresco de la Costa de Las Galletas (frisk fisk fra Las Galletas kyst). En anden god restaurant er den fransk-inspirerede Le Grand Bleu. Begge ligger i området ved havnen/promenaden.

På de lune sommeraftener summer Las Galletas af liv. Folk sidder ved caféerne og nyder en stille drink, men hen mod midnat bliver der helt stille.

Seværdigheder og aktiviteter
Las Galletas er ikke en egentlig seværdighed, men er et stop værd. Parker bilen ved havnen, hvor det lille fiskemarked ligger, gå en tur hen ad promenaden og igennem den livlige handelsgade Calle Central. Nyd eventuelt en god frokost med havudsigt inden turen går videre.

For de mere eventyrlystne er kysten udfor Las Galletas meget velegnet til dykning. Udstyr kan lejes på byens 3-4 dykkercentre/dykkerskoler. Tidligere udgik der ture med ubåd fra Las Galletas, men nu skal man i stedet til nabobyen San Miguel for at udforske havet med en ubåd.

Las Galletas kort

Skriv en kommentar

Din e-mail bliver ikke vist. Obligatoriske felter er mærket med *

*