Los Cristianos Tenerife

Los Cristianos

Feriebyen Los Cristianos ligger lunt og godt i den sydvestlige del af Tenerife, hvor vejret er kendt for at være det bedste Tenerife har at byde på.

Oprindeligt var Los Cristianos en rolig fiskerby, men sammen med Playa de las Americas er den nu forvandlet til det mest populære ferieområde på Tenerife. De to byer er vokset sammen, og for turisterne er det én ferieby.

Der er mange hoteller, for eksempel det dejlige lejlighedshotel HG Tenerife Sur. Det er centralt placeret og tæt på stranden.

Los Cristianos hotel

Det er her at man finder Tenerifes bedste shopping. Der er flere hyggelige små shoppinggader i den ældre del af Los Cristianos, mens shoppingcentre som Oasis og Safari dominerer den moderne midtby. Her kan hele familien gå på jagt efter tøj, smykker, kameraer m.m. og alle de internationalt kendte mærker er her.

Los Cristianos by

Strande i Los Cristianos
Los Cristianos er kendt for sine store flotte strande, især Playa de los Cristianos og Las Vistas.

Los Cristianos strand

Playa de los Cristianos (billedet ovenfor) ligger tættest på den oprindelige bydel. Det er en stor sandstrand, der ligger forholdsvis godt beskyttet mellem bjerge på den ene side og byens havn på den anden side. Med sit lave og klare vand er stranden meget børnevenlig. Bag stranden løber promenaden, hvor der ligger mange restauranter, caféer og barer. Herunder et par af de kendte fastfood restauranter.

Den mest populære strand i Los Cristianos er dog Las Vistas (billedet nedenfor), der ligger bare 100 meter mod vest. Denne strand er to-tre gange så stor, men er ligeledes en flot og børnevenlig sandstrand med alle faciliteter. Står den på vandsport, så byder Las Vistas på et væld af populære vandsportsaktiviteter. Som på nabostranden, så ligger der også her et stort antal restauranter, caféer og barer langs strandpromenaden.

Las Vistas

Restauranter og natteliv
Sammen med Playa de las Americas byder Los Cristianos på Tenerifes største udbud af restauranter. De ligger over det hele, i handlegaderne, ved stranden, men det er især shoppingcentrene der danner rammen, når turisterne skal vælge en restaurant om aftenen. Restauranterne byder på mad fra alle verdenshjørner, men flertallet byder dog på et mere internationalt køkken til rimelige priser.

Det er også her, at man finder det heftigste natteliv. Det starter på barerne om aftenen, og her er et bredt udvalg af områdets turister repræsenteret. Ud på natten trækker primært den unge generation ud i diskotekerne og natklubberne og fester igennem til den lyse morgen.

Aktiviteter og seværdigheder
Som et alternativ til shoppingcentrene, så er der hver søndag et stort marked i Los Cristianos, hvor det er muligt at købe alt fra ure og smykker til tøj og musik. De som gerne vil hav lidt luftforandring kan søge ned til havnen, hvorfra der tilbydes fisketure, dykkerture, ture i både med glasbund og færger til naboøen La Gomera.

For børnefamilier er det oplagt at besøge den store vandpark Siam Park, der ligger lige i udkanten af Playa de las Americas. Her er der vandrutsjebaner til hele familien, lige fra de mindste til de største vovehalse. Der er tilmed en stor kunstig sandstrand med en kæmpe swimmingpool foran, og her kommer der høje bølger hver time. Til de mindste er der et eget område med borge, rutsjebaner m.m.

Se Sunwebs gode udvalg af charterrejser til Los Cristianos.

Los Cristianos kort

One comment

  1. Birthe Hansen

    Vi har nu besøgt Tenerife de sidste 17 år, altid i efteråret. Hver gang har vi boet i Los Cristianos og kunne ikke tænke os at bo andre steder. Dejlig strand og en hyggelig gammel bydel, især når der ikke er alt for mange turister.