El Medano strand

El Medano

El Médano ligger på den østlige side af Tenerifes solsikre sydkyst. Afstanden til lufthavnen Reina Sofia er kun nogle få kilometer, mens der er 62 kilometer til hovedstaden Santa Cruz.

Populariteten har i de senere år givet El Médano vokseværk. Byens atmosfære er dog stadig afslappet, og den oprindelige kanariske charme fornemmes stadig. Især omkring det store torv, der sammen med stranden lige foran er byens samlingspunkt.

Se Apollos store udvalg af rejser til Tenerife.

El Medano torv

El Médano er en livlig by med en del restauranter, caféer, butikker og supermarkeder.

Der er også et mindre antal hoteller. For familier må især det 3-stjernede Hotel Médano ved bystranden fremhæves, mens Hostal Carel er populært blandt de unge surfere.

Strandene i El Médano
Der er flere strande i El Médano, men to af dem skiller sig ud fra de andre.

Playa de Leocadio Machado

Den mest kendte strand er Playa de Leocadio Machado, som ligger lidt syd for byen. Med de næsten konstante passatvinde er den et paradis for både windsurfere og kitesurfere. Samtidig er det en stor flot sandstrand, men den er naturligvis lidt forblæst.

Mere komfortabelt er det på Playa de el Médano, som ligger helt centralt i byen. Her er der flere faciliteter, blandt andet solsenge og parasoller, og der er mange hyggelige restauranter helt tæt på stranden. Stranden har fint og lyst sand, mens vandet er lavt og forholdsvist godt beskyttet mod bølger. Meget børnevenligt.

Playa de El Medano

På den anden side af bjerget Montaña Roja ligger stranden Playa de la Tejita. Det er Tenerifes største sandstrand, og så har den en velbesøgt sektion for naturister.

Restauranter og natteliv
El Médano har mange restauranter, og en god del af dem ligger lige i nærheden af torvet og bystranden. Det gælder bl.a. også for restauranten Familiar, hvis spanske køkken betragtes som det bedste i byen. Har man i stedet lyst til italiensk mad, så kan Tasquita del Médano anbefales.

El Medano restaurant

Nattelivet er stille i El Médano. Der er ingen diskoteker og natklubber, men der er nogle enkelte barer. De fleste nøjes dog med en drink på en café, for eksempel Café El Médano, som ligger med udsigt over torvet og stranden.

Aktiviteter og seværdigheder
Det er uden tvivl windsurfing og kitesurfing, som El Médano er mest kendt for. Byen har været vært for mange internationale konkurrencer, men alle kan være med. Der er flere steder, hvor det er muligt at leje udstyr, og nybegyndere kan få undervisning for ca. 30 Euro i timen.

El Medano kitesurfing

Har man mere lyst til en tur under vandet, så ligger der også et dykkercenter i El Médano. Her er det muligt at få undervisning, leje udstyr eller komme med på en af deres dykkerture.

El Médano er dog også kendt for sine byfester. Den mest berømte er International Folk Festival, som afholdes den tredje weekend i august hvert år. Her optræder især lokale kanariske grupper med deres folkemusik.

El Médano kort