Masca

Masca

Masca er stadig helt ukendt for mange, men det er uden tvivl en af de flotteste bjerglandsbyer på Tenerife, ja faktisk en af de flotteste på De Kanariske Øer. Masca er derfor også de senere år blevet et meget populært udflugtsmål, dog ikke så populært som vulkanen Teide, der ligger 20 km mod øst.

Alene turen til den charmerende landsby er det hele værd. Turen går gennem den bjergrige Teno Naturpark, og fra de snoede bjergveje er der udsigt til stejle kløfter, vild natur og imponerende bjerge. Turen er ikke for folk, der nemt bliver køresyge!

Se Apollos flotte udvalg af ferierejser til Tenerife.

Masca kirke

Mascas historie går helt tilbage til guancherne, der var den oprindelige befolkning på De Kanariske Øer. På byens museum er det muligt at fordybe sig i udviklingen fra dengang og frem til i dag, hvor ca. 100 faste indbyggere bor i landsbyen, og primært ernærer sig af de gæstende turister.

Hjertet i Masca er Plaza de Masca, hvor der står et ca. 200 år gammelt ficus-træ ved siden af den fine lille kirke. Omkring kirken ligger der flere flotte stenhuse, og byen har et godt udvalg af restauranter/caféer. Stort set fra hele byen er udsigten fuldstændig enestående.

Masca vandring

Masca er et godt udgangspunkt for vandreture. Den mest populære rute er Camino del barranco de Masca, som går gennem den billedskønne kløft ned til Masca strand, Playa de Masca. En helt utrolig smuk vandretur, men også forholdsvis krævende. Turen ned til stranden tager ca. 3 timer, og fra strandens lille anløbsbro er det er muligt at arrangere en bådtur til byen Los Gigantes.

De som vælger at vandre tilbage til Masca skal forberede sig på en mere krævende tur op gennem kløften. Uanset om der vandres begge veje, så husk godt fodtøj, rigeligt med vand og mad til turen.

Masca kort
Omtrent midt på kortet ses det store træ, som til dels dækker kirken. For de som kommer i bil er der parkering lidt øst for træet/kirken. Stranden ligger mod sydvest.