Playa de las Americas

Playa de las Americas

Playa de las Américas ligger i det solsikre sydvestlige hjørne af den spanske ferieø Tenerife. Gennem årene har den vokset sig større og større, og er i dag den største ferieby på Tenerife. Den virker endda endnu større, da den er vokset sammen med nabobyen Los Cristianos, og grænserne mellem de to byer er helt visket ud.

Playa de las Américas er på mange måder en moderne og varieret ferieby. Den ældste del af byen ligger tæt på havnen i Los Cristianos, og her i den gamle del af byen er der mange private huse, småbutikker og hyggelige udendørs caféer nede ved kysten. Helt anderledes end den nye del af byen, hvor flotte boulevarder med palmer indbyder til cafébesøg og shoppingture, og det samme gør de mange store indkøbscentre med internationale butikker som Tommy Hilfiger, Lacoste, Esprit, Vans og Zara.

Playa de las Americas hotel

Ferielivet kan i den grad også nydes på den flotte og brede strandpromenade, det starter ved Los Cristianos og løber hele vejen langs Playa de las Américas op til nabobyen Costa Adeje. En aftentur på strandpromenaden bliver for mange en perfekt afslutning på en dejlig feriedag.

Feriebyen har ikke overraskende mange gode hoteller, og de fleste ligger både centralt og tæt på stranden. Til børnefamilier kan vi anbefale H10 Conquistador, der har et stort poolområde med tre pools, separat børnepool, og mange aktiviteter for børn. Er ferien under mindre børn, så er Princess Inspire Tenerife et elegant hotel til gæster, der er fyldt 16 år. Hotellet har et dejligt poolområde med tre pools, moderne fitnessrum, spa og meget mere…

Playa de las Americas by

Playa de Troya

Playa de Troya

Strandene i Playa de las Americas
Der er flere strande i Playa de las Americas, men den mest kendte er uden tvivl Playas de Troya. En stor strand med importeret lyst sand og klart badevand, der er forholdsvist godt beskyttet af bølgebryderne foran stranden.

Der er naturligvis mange afsnit med solsenge og parasoller, og når sulten eller tørsten melder sig, er der er et rigt udbud af restauranter, caféer og barer bag stranden. Playas de Troya byder på stort set alle former for vandsport, lige fra de traditionelle vandcykler til jet ski og parasailing.

Las Vistas

Las Vistas

Flot er også den anden store strand Playa de las Vistas i den sydlige del af byen. Stranden med det lyse sand er formet som en halvcirkel, og der er sjældent bølger. Den tredje strand i byen er Playa del Gamisón, der er omgivet af palmer og er den mest rolige af standene i Playa de las Américas.

Playa del Camison

Playa del Camison

Playa de las Americas

Restauranter og natteliv
Playa de las Americas byder på det største antal restauranter af alle feriebyer på Tenerife. Du finder alle de populære køkkener i byen, om det så er spansk, italiensk eller kinesisk mad du søger. De fleste restauranter har dog et blandet internationalt køkken. Restauranterne ligger over hele byen, men ligger særlig tæt i shoppingcentre som Safari og Oasis.

En af de bedste restauranter er Friends, som har et varieret menukort inkl. paella og mange tapas retter. Tenerife’s eneste Hard Rock Café ligger også i Playa de las Americas.

Playa de las Americas shopping

Nattelivet er også i særklasse i Playa de las Americas. Ud på aftenen skruer barerne op for musikken, og byens voksne publikum nyder i stort tal en drink eller to. Når natten falder på fester især de unge videre på barerne og på byens mange diskoteker og natklubber.

Aktiviteter og seværdigheder
For børnefamilier kan er et besøg i den nærliggende Siam Park anbefales. Det er en af Europas største vandparker, og her er der masser af underholdning for hele familien. Der er et stort afsnit til de mindste, og masser af vandrutsjebaner til hele familien. De største vovehalse kan prøve kræfter med Tower of Power (billedet nedenfor), som kører igennem et bassin med hajer! Der er tilmed en kæmpe kunstig strand med dejligt blødt sand og liggestole.

Tower of Power

Familien kan også dyste mod hinanden i Mini Golf Treasure Island, der er en stor og meget flot minigolfbane. Byen har også en skaterpark, mange legepladser og det lille “bjerg” Montaña Chayofita (højde 115 meter), hvorfra der er en fantastisk udsigt. Er der golfere i familien, så ligger Golf Las Américas helt tæt på byen, og her ligger også det 4-stjernede Gara Suites Golf & Spa.

Fra Playa de las Americas går der busser til Loro Parque, der er den mest populære turistattraktion på Tenerife. Loro Parque frister med flotte shows, eksotiske dyr og masser af blomster. En dejlig dagstur for hele familien.

Loro Parque aquarium

Loro Parque

Playa de las Americas kort
Kortet viser hele Playa de las Américas og i den højre del af kortet ses nabobyen Los Cristianos. I den nordvestlige del af byen ligger stranden Playas de Troya, mens strandene Las Vistas og Playa del Camisón ligger i den sydlige del. De fleste hoteller er placeret i nærheden af strandene. Lige midt på kortet ses byens golfbane, og lidt syd for golfbanen ligger det meget lille bjerg Montaña Chayofita.